Azra Güreşir – İstanbul Medipol Üniversitesi- Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Sizce Marjinal Kültürü nedir?
Ast üst ilişkisi, kurumsal bir ortam veya katı kurallar olmadan da verimli çalışabilmektir. Herkes bildiği şeyleri birbirine anlatmaktan, öğretmekten asla çekinmez. Marjinal kültürü beraberlik demektir bence.
Marjinal PN’de en çok etkilendiğin 5 şey?
İlki katı kurallarla belirlenmiş ast üst ilişkisi olmaması sanırım. Herkes beraber oturup, beraber çalışabiliyor. Hangi konuda kime danışsanız vakit ayırıp fikir veriyor ve ilgileniyor.
Kimsenin ofise gelme zorunluluğu olmamasına rağmen işler gayet hızlı ve verimli bir şekilde yürüyor. Ekibin arasındaki iletişim hep aynı dinamikte kalıyor. Ofiste herkesi görmesenizde her cuma herkesi görme, konuşma şansınız oluyor.
En pozitif olaylardan bir tanesi de ofisteki patili dostlarımız. Çok alışılmış bir durum olmasa da kesinlikle herkesin seveceği bir ortam bence. Gün içinde onlarla beraber çalışmak insanı gülümsetiyor.
Ofisin farklı olaylarından bir tanesi de herkesin kahvaltı ettikten sonra güne başlaması. Geç kalmış bile olsanız kimse size kahvaltı etmeden direkt işe başla demiyor. Sabahları güne böyle başlayabilmek insana motivasyon veriyor bence.
Son olarak da Marjinal partilerini söyleyebilirim. Hazırlık aşamasında ofisteki herkesin bir yardımı oluyor. Gerçekten herkes en doğal ve eğlenceli haliyle katılıyor.
Marjinal PN’de hayal kırıklığına uğradığın 5 şey?
Hayal kırıklığına uğradığım bir şey olmadı.
Eklemek istediğin?
Daha sizlerden öğrenecek çok şeyim var. Herkese çok teşekkür ederim.
Marjinalli olma deneyimini yaşadığım için şanslıyım 🙂