Evdeyiz Ama Yalnız Değiliz #42

*Marjinal Porter Novelli WhatsApp Bülteni’nin 42’nci sayısı tam da şu an başlıyor.

Bugün Spotify listemizde aklımıza kazınan film müziklerini şöyle bir toparlayalım dedik, malum bu aralar gözümüzü ekranlardan alamıyoruz…

https://open.spotify.com/playlist/60wfLab1jiNX01VR3bqXXb?si=x71g_L69QViJZnzQbvGU_Q 

*Evden çalışanlara özel günün önerileri:* 

“Bugün günlerden ne, hangi aydayız, 2 ay ne çabuk geçti…” tanıdık geliyor değil mi?  Peki zaman neden bu kadar çabuk geçiyor? Araştırmalar etrafınızda ne kadar çok farklı şey oluyorsa, zaman dilimini o kadar daha uzun hatırladığınızı söylüyor. Ama her gününüz birbirinin aynısıysa, sürekli aynı şeyleri yapıyorsanız, beyin birbirine benzeyen bu süreleri bir araya toplayarak kodluyor ve bu da sizin o zaman dilimini daha kısa hatırlamanıza sebep oluyor. Siz de hızlı geçen zamandan muzdaripseniz çözüm basit: Her gün aynı şeyleri yapmamaya çalışın. Daha etkin bir zaman yönetimi ve uzun süredir aklınızda olanları hayata geçirmeniz için işte size iki yöntem:

Kanban Tekniği: 1940’larda Toyota fabrikasında çalışan Japon mühendis Taichi Ohno tarafından geliştirilen bu yöntem, üretim verimliliğini artırmak ve iş süreçlerini daha efektif hale getirmek için kullanılıyor. Kanban kelimesi Japonca tablo veya tahta anlamına geliyor. Kanban, “görselleştirmek ve sınırlamak” kavramlarına odaklanıyor.

Fikirler önce yazıya dökülüyor, sonra görselleştiriliyor, son olarak da bir pano üzerine yerleştiriliyor. Renkli post-it’ler ve kağıtlarla kategoriler oluşturularak görsel zenginlikten faydalanılıyor. Tamamladıklarınız, yapacaklarınız ve üzerinde çalıştıklarınızı bu rengarenk kategoriler altında toplayarak tamamlananları gördükçe motive olacak, “yapılacaklar” bölümündekilere başlamak için kendinizi hazır hissedeceksiniz.

Eisenhower Tekniği: Eski ABD başkanlarından Dwight D. Eisenhower tarafından emrindeki askerleri komuta etmek için geliştirilen bu yöntem yapılması gereken işleri iki ana soruya göre ayırıyor: ”Acil mi önemli mi?”. “İkisi de” dediğinizi duyar gibiyiz… Peki “hangisinden başlayacağım” diye düşünenlerdenseniz kendinize aşağıdaki bölümlerden oluşan bir tablo yapın.

– Önemli ve acil: Bu kutuya yazdığınız işleri hemen yapın.

– Önemli ama acil değil: Bu işleri halletmek için bir plan oluşturun ve hızlıca uygulamaya başlayın.

– Önemli değil ama acil: Eğer yapabiliyorsanız bu işler için birilerini görevlendirin.

– Önemli de değil acil de değil: Bu işlerin kafanızı yormasına izin vermeyin.

Bugün günlerden Da Vinci

Bugün sizi Da Vinci’nin 7 önemli eseriyle başbaşa bırakıyoruz.

https://artsandculture.google.com/story/OwXhLDeGLry52Q

*Günün sözü:*

Hiçbir şey kararsızlık kadar yorucu ve beyhude değildir. Bertrand Russell