Evdeyiz Ama Yalnız Değiliz #17
Marjinal Porter Novelli WhatsApp bülteninin 17’nci sayısıyla yeni haftaya süper bir giriş yapmaya ne dersiniz?
Spotify listemizin bugünkü sahibi Avi Albohayre, seçtiği parçalarla Pearl Jam’e bir selam çakıyor ve Eddie Vedder’ın şu sözlerini hatırlatıyor: “Bugünler geçtikten sonra tek bir gün batımı, tek bir yıldızlı gece boşa gitmesin.”
https://open.spotify.com/playlist/5FmvBQCFz2KqZwkmJ4sf4D?si=YFeXckvBRXeIPypSZ-BXwQ
*Evden çalışanlara özel günün önerileri:*
Geri sayım başlasın! Bugün sizi hem pek çok konuda harekete geçmenizi sağlayacak hem de anlık ve hesapsız kararların zararından koruyacak bir teknikle tanıştırıyoruz: Beş saniye kuralı.
Amerikalı yazar, girişimci ve TV programcısı Mel Robbins, bir gün televizyonda roket fırlatma reklamına denk geliyor ve bu görüntüden ilham alıp 5’ten geriye sayarak yataktan fırlamaya karar veriyor. “Ne var bunda” dediğinizi duyar gibiyiz, ancak bu hamle aslında uzun süredir kötü giden hayatı sebebiyle çıkamadığı yataktan kopup, ilerleyen günlerde de üzerindeki ataleti atmasını sağlayan bir keşif anı. Robbins, daha sonra üzerine bir kitap da yazdığı 5 saniye kuralının sırrını “Hayat ve özellikle işler, yapmakta zorlandığımız şeyler için kendimizi zorlamakla başarılır” diyerek açıklıyor.
Beşten geriye doğru sayarken ani hareketler yapmak yerine beyninize durup odaklanması için zaman tanıyorsunuz. Böylece herhangi bir duygunun etkisi altında kalmıyor ve bahaneler üretemiyorsunuz. Yapmayı düşündüğünüz şeyle ilgili harekete geçmek için de zaman kazanıyor, o işe odaklanarak taze bir başlangıç fırsatı buluyorsunuz. Çoğumuzun problemi olan erteleme alışkanlığına da ilaç olacak 5 saniye kuralıyla, bugünün işini yarına bırakmayacağınız bir hafta dileriz!
*Bugün Orhan Veli’nin doğum günü*
13 Nisan 1914 Orhan Veli’nin doğum günü. Bu büyük şair, iyi ki doğmuş ve dilimizin en güzel şiirlerini yazmış. Kemal Kocatürk’ün sesinden onu anlatan bir şiiri dinlemeye hazır mısınız?
https://www.youtube.com/watch?v=SN1vmF-bu4Q&feature=youtu.be
*Köpek balıklarını takip etmek ister misiniz?
Bilim insanlarının denizlerin gerçek sahibi olan birbirinden güzel canlıları korumak ve anlayabilmek için gerçekleştirdiği çalışmalardan biri de takip… Köpek balığı, yunus, balina, fok, deniz kaplumbağası gibi canlılar üzerlerine yerleştirilen özel cihazlarla takip ediliyor, korunabilmeleri için çeşitli önlemler alınıyor. Ve bu adresi ziyaret ederek hangi deniz canlısının nerelerde bulunduğunu izleyebileceğiniz gibi, isimlerini, boylarını ve yaş gruplarını da öğrenebilirsiniz.
İyi yolculuklar!
*Günün sözü:*
Yaşam, motive olduğunuzda, hedef belirlediğinizde ve hiç durmadan bunların peşinden gittiğinizde anlam kazanır. Les Brown